18 januari 2021
Terug

Hoe is TAS Stadionreclame begonnen?

Dalfsenaar Bjorn de Vries is zijn hele leven al FC Twente fan. Hij werd geboren in Enschede. Dat betekende niet alleen wedstrijden bezoeken van de plaatselijke trots, maar ook meedenken om de club in financieel moeilijke tijden te helpen. Zo ontstond begin 2014 bij hem het idee van stoelreclame. In die tijd richtte hij TAS (take a seat) Stadionreclame op.

“Ik zag in het stadion een gezin zitten, allemaal fan van FC Twente. Daar betaalden ze ook voor, maar ik dacht willen die supporters daar niet iets voor terug? Bijvoorbeeld hun naambordje op een tribunestoel? Zo ontstond bij mij het idee van stoelreclame.” 
Onderzoek

“Op die manier is het allemaal een beetje begonnen, alleen met een idee ben je er natuurlijk nog niet. Ik ben onderzoek gaan doen, onder andere met studenten van Saxion Hogeschool in Enschede. Samen met mijn kompaan Raymon kwamen we toen tot een kunststofplaatje, waar weer een ander plaatje ingeschoven kon worden. Vervolgens hebben we een businessplan gemaakt en afgestemd op de voetballerij, hierna zijn we verder gegaan met de ontwikkeling van het product. Stapje voor stapje. We hebben een verdienmodel gemaakt en de kosten in kaart gebracht.”

“Uiteraard heb ik goed gekeken of het product niet al bestond, maar dat bleek in deze vorm niet zo te zijn. Wel had je stickers op de stoelen, maar deze verkleuren, laten lossen, worden er niet altijd netjes opgeplakt en zijn zeker niet hufterproof. Wij wilden juist een kwalitatief goed product neerzetten.”


Printmodel

“Op een gegeven moment kwam ik in contact met een bedrijf in Lopik. Zij geloofden in ons product en wilden dit gaan produceren. De start begon met het printen van een 3D model en zo hadden we dan eindelijk een product in handen. We waren toen ruim twee jaar verder. Het was juli 2016. De eerste productie vond nog plaats in China, maar we hebben de matrijs na deze batch verscheept naar Nederland, hedendaags vind de productie plaats in Lopik. Raymond is inmiddels uit het bedrijf gestapt, vanaf dat moment doe ik het inmiddels helemaal alleen.”

 Wie is Bjorn de Vries?

“De handelsgeest die ik nu heb, had ik vroeger ook al.” Bjorn de Vries (32) is oprichter en eigenaar van TAS Stadionreclame. Toch was hij in het verleden geen ondernemer. “Klopt, ik heb in 2006 bijna vijf jaar lang bij de Koninklijke Marechaussee gediend, waarvan de laatste 2 jaar in combinatie met een opleiding. In de avonduren volgde ik een financiële opleiding bij Markus Verbeek Praehep in Zwolle. Daarna ben ik bij Scania in Zwolle gaan werken. Ik investeer veel tijd en energie in TAS, omdat ik er het maximale uit wil halen en overtuigd ben van dit concept om clubs aan nieuwe financiële impulsen te helpen. Dat kostte mij toen al bijna alle vrije uren, omdat ik er een fulltimebaan naast had.”

“Tegenwoordig werk ik als Financieel medewerker bij Craft in Zwolle en heb ik vorig jaar mede QR Link opgericht samen met 3 stagiaires die een opdracht uitvoerde bij TAS. Als bedrijf bieden wij de totaal oplossing voor dynamische QR codes.

Leergierig

“Ik doe het allemaal met heel veel plezier en krijg er echt enorm veel energie van. Ik ben ontzettend leergierig en wil altijd graag weten hoe iets werkt in de praktijk. En ik zie kansen. Daarbij komt nog dat ik de sport een geweldige markt vind voor mijn product. Daar ligt echt mijn hart en ik wil met TAS daar heel graag een steentje aan bijdragen.”

Hoe is TAS Stadionreclame begonnen?