Uniek sponsorconcept!

Laagdrempelige sponsoring

SC Heerenveen zet met TAS Stadionreclame in op persoonlijke verbinding met sponsor en supporter.

De bedoeling is dat sponsors straks op de hoofdtribune hun eigen bedrijfslogo met een QR-link op hun stoel krijgen. Het gaat daarbij om ongeveer 2000 stoelen, waarvan 800 klassieke kuipstoelen. De houders zijn inmiddels allemaal geplaatst. Richting het nieuwe seizoen komen daar dan de kaartjes met de logo’s in. Op de lounge stoelen, die luxer en wat zachter zijn, wordt een speciale sticker aangebracht.

Volgens Venema past deze vorm van stoelsponsoring goed in deze bijzondere tijd. Op dit moment is een wedstrijdbezoek niet mogelijk. De verkoop van LED-reclame rond het veld en op het stadion langs de A32 gaat wel door. Ook de reclamezuil en de sponsordoeken in het Abe Lenstra stadion generen inkomsten.

Friese cultuur
“De meeste sponsors hebben een vaste stoel en weten wel wie hun buurman is op de tribune. Toch kan een stoel met je eigen bedrijfslogo ervoor zorgen dat je net even gemakkelijk contact maakt met een andere ondernemer. En dat is iets waar we als Heerenveen goed in zijn: relatiemanagement, laagdrempeligheid en dat iedere keer in een typische Friese cultuur.”

“Als het gaat om de QR Link op de stoel, zien we als Heerenveen ook voldoende mogelijkheden. Je kunt je creativiteit er volop in kwijt, aan de andere kant is het wel afhankelijk van wat er straks mag. Bijvoorbeeld allerlei evenementen, die je nu niet kunt organiseren. Waar we wel aan zitten te denken zijn bepaalde winacties, een leuke aanbieding of een deal met de catering.”

Venema tot slot: “Het draait in deze wereld steeds meer om activatie. De stoelreclame van TAS is onze ogen onderscheidend, aanvullend en past prima in ons business-to-business plaatje.”

Contacten fans
Edward Jousma is accountmanager supporters van SC Heerenveen en houdt zich onder meer bezig met de contacten met de fans om te weten wat er leeft en wat hun wensen zijn. Ook is hij betrokken bij de seizoenkaartcampagne. “We werken met gouden en zilveren seizoenkaarthouders. Dat is een onderscheid in fans die hun seizoenkaart hebben verlengd zonder en met een bepaalde vorm van compensatie.”
“De gouden seizoenkaarthouders kunnen met hun eigen naam op een SC Heerenveenshirtje op hun eigen stoel komen te staan. Dat past ook goed bij onze slogan van de seizoenkaartcampagne: ‘Onze verbondenheid zal nooit verbroken worden.’ Op deze manier maken we dat visueel en willen we die verbondenheid met onze fans nog eens extra benadrukken.”

De ‘gouden’ fans kregen allemaal een mail met de vraag of ze dit wilden. Zo’n 3000 supporters maakten hiervan gebruik. Inmiddels zijn de houders geplaatst, het shirt met naam én QR Code volgen nog. “Die QR-code van QR Link is nog in ontwikkeling en voor de wat langere termijn. Het doel van deze stoeltjesactie is nu primair de persoonlijke verbinding met de supporters én een blijk van waardering”, vertelt Jousma. “Met TAS Stadionreclame werken we daarin prima en pragmatisch samen.”

Prettige manier
Net als Venema en Joustra, ziet oprichter en eigenaar van TAS Stadionreclame Bjorn de Vries de toegevoegde waarde van zijn stoelreclame bij SC Heerenveen. “Ons voordeel is dat we laagdrempelig zijn, het volledige pakket bieden, alles in eigen beheer doen en ook dat we kwaliteit leveren als het gaat om een uniek product. Mooi dat SC Heerenveen dat ook zo ziet en dat we op een prettige manier samenwerken aan die persoonlijke verbinding met sponsor en supporter.”