Uniek sponsorconcept!

Laagdrempelige sponsoring

Het wordt steeds mooier bij SC Spirit'30

Zondag tweedeklasser SC Spirit’30 uit Hoogkarspel plaatste onlangs de uitspraak ‘het wordt steeds mooier bij Spirit’ op de eigen social mediakanalen. Begrijpelijk, want de club krijgt na ruim tien jaar een nieuwe kunstgrasmat van kurk. Verder worden er zogenaamde speedsoccervelden aangelegd. En op de tribune prijken sinds kort 108 fonkelnieuwe kuipstoeltjes, die inmiddels voor bijna driekwart gesponsord zijn. De clubkleuren van SC Spirit’30 zijn terug te vinden op de tribunestoelen. Het is een fraai plaatje, dat rood, wit en blauw. Op alle stoelen is een plaatjeshouder aangebracht, sommige al met een naamkaartje of logo. De samenwerking met TAS Stadionreclame werpt zo zijn vruchten af.

Eerbetoon
“Deze stoeltjesactie is puur supporteren van je club”, aldus terreinmanager Ton Kors. “We krijgen er ontzettend veel positieve reacties op. Je kunt een stoel op de tribune sponsoren. Als particulier of als bedrijf. Ben je supporter dan betaal je 75 euro en teken je een contract voor drie jaar, dat op 1 september officieel ingaat.”
“Je kunt je naam op de stoel laten zetten, maar het betekent niet dat die plek officieel van jou is. Ik heb de naam van mijn kleinkinderen gekozen. Er zijn ook leden die de naam van een overleden dierbare laten plaatsen. Als een soort eerbetoon. Dat vind ik een mooie geste.”

Een geste maakt de vereniging ook richting de zogenaamde platinasponsors. “Sponsors hebben het moeilijk in deze coronatijd en toch blijven ze ons steunen. Als dank geven we ze twee stoelen voor twee seizoenen. Andere bedrijven die interesse hebben betalen 150 euro, ook weer voor drie jaar. Zij kunnen hun logo en eventueel een QR-code laten plaatsen. Na die periode gaan we met de supporters praten over verlenging en kijken we of we de stoelreclame in de diverse sponsorpakketten kunnen opnemen.”

Samenwerking
Hoewel de stoeltjesactie nog volop loopt, is Ton nu al tevreden, ook omdat Spirit de kosten er nagenoeg uit heeft. “Via Seger Wagenaar van W&H Sports, die de tribunestoeltjes levert, kwamen we in contact met Björn de Vries, eigenaar van TAS Stadionreclame. We hadden een prettig kennismakingsgesprek, het contact was meteen goed en de samenwerking is prima. Hij is duidelijk, te vertrouwen en van de no-nonsense. Daar houden wij hier in deze streek ook van.”

Op 8 mei was De Vries aanwezig op het sportpark. Op de bestaande zitbanken waren de tribunestoelen al geplaatst. Vervolgens werden de hufterproof houders één voor één aangebracht. Als er nieuwe aanmeldingen zijn, zorgt TAS voor kwalitatief goede naam- of logoprints, die Spirit er dan eenvoudig in kan schuiven.

“Het is nu de derde week van mei, begin deze maand zijn we gestart met de stoeltjesactie en er was meteen veel interesse. Door de nodige PR op onze website, social media en in de krant, neemt de belangstelling toe. Ik ga ervanuit dat we binnenkort alle tribunestoelen verkocht hebben en dat we straks op onze mooie tribune op gesponsorde stoelen, eindelijk weer eens naar een spannende pot voetbal kunnen kijken.”

“De TAS stoeltjesactie is puur het supporteren van je club!”